Zorg en Welzijn

Opnieuw uitvinden?

  • Jaar na jaar vinden er wijzigingen plaats ten aanzien van het zorgstelsel en de zorgverzekering. Het is niet gemakkelijk om zelf al deze veranderingen tijdig door te voeren. Welke processen veranderen en hoe? Waar zit het evenwicht, niet alleen organisatorisch maar ook budgettair? Wat omhelst het begrip corporate governance ofwel staat de cliënt nog steeds centraal?
  • Ook hier geldt: zorgorganisaties moeten zichzelf onder druk van de omgeving steeds opnieuw uitvinden.

Wat kunnen wij u bieden?

  • Met lean experts die ervaring hebben in de zorg kunnen wij er voor zorgen dat werkprocessen korter, sneller en betrouwbaarder het gevraagde resultaat geven. Lean is een filosofie en methodiek om maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen.
  • Wij kunnen voor u een strategische beleidsvisie op het gebied van zorgkwaliteit ontwikkelen. Dat baseren we op Clinical Governance zoals ontwikkeld is in de NEN norm 15224 (Zorg & welzijn). De cliënt en de zorg zijn daarbij het uitgangspunt.
  • Wij begrijpen dat er in sommige gevallen geen expert kan worden aangesteld. Iemand die adviseert met betrekking tot Total Quality Management (TQM) en vervolgens coacht om daarmee aan de slag te gaan binnen de organisatie. In de meeste gevallen kan een dag per maand al volstaan om u en uw organisatie verder op weg te helpen.

Welke mensen komen u dan helpen?

  • Wij beschikken over een netwerk van ervaren adviseurs in de zorg, die de praktijk kennen en weten hoe dat in de praktijk gekoppeld kan worden aan de verantwoordelijkheden. Die niet alleen beschikken over Lean kennis maar ook over managementsystemen en certificeringen.